Személyi edzés

2020-ban végeztem az IWI-n személyi edzőként, majd röviddel ez után funkcionális trénerként. Célom, hogy edzéseimmel motiváljam vendégeimet rendszeres mozgásra, hozzák ki magukból a lehető legtöbbet és tapasztalják meg mennyit adhat a rendszeres edzés az életminőségünkhöz. Privát személyi- és kiscsoportos edzéseket tartok funkcionális edzésmódszerrel, és erre építve Animal Flow mozgásformát is oktatok.

Funkcionális edzés?

“Az ugye az , amikor mindenféle fancy eszközt használtok az edzéshez?”

Ezt a kérdést kapom meg rendszeresen. Úgy látszik a funkcionális edzésről ez az elterjedt nézet, és a módszert sokan az instabil eszközökkel, gumipántokkal, traktorgumival azonosítják. Pedig a funkcionális edzés nem eszközhöz kapcsolódik, hanem egy olyan edzésrendszert takar , amely az ember természetes húzó – és toló mozgásait használva, három síkban, összetett gyakorlatokkal célozza egyszerre a sérülés rizikójának csökkentését és a teljesítmény növekedését. Tervezett edzéssel célzott stresszt generálva adaptációra késztetjük a szervezetet, az edzés változóinak módszeres megválasztásával folyamatos fejlődés biztosítható.

A funkcionális edzés életszerű mozgásmintákkal (guggolás, kitörés, csípőhajlítás, húzás, tolás, cipelés, rotáció) készíti fel a klienst a rá speciálisan jellemző élethelyzetekre. Tehát ha te háziasszony vagy akinek minden nap fel kell cipelni a negyedikre két szatyrot, fogorvos aki napi sok órát dolgozik oldalra fordulva lefele hajolva, a számítógép előtt görnyedsz órák hosszat de szabadidődben maraton futásra készülsz, vagy sportoló akinek a sportágában kell jól teljesítenie akkor a funkcionális edzés személyre szabottan azokra az kihívásokra készít fel, amelyben te akarsz jól teljesíteni. A cél , hogy kiegyensúlyozottan, egészségesen, hatékonyan mozogj hosszú távon.

Nulladik lépés – még mielőtt bármi történne

Az edzésprogram megkezdése előtt minden esetben állapotfelmérést végzek, amely során tartás  – és mozgásmegfigyelés és egyéb egyszerű tesztek segítségével felmérem fizikai állapotodat illetve izomzatod asszimmetriáit, beazonosítok berövidült mozgáspályákat amely adott esetben gátat szab a fizikai hatékonyságnak és/vagy egy-egy sérülés melegágya is lehet. Az állapotfelmérésen feltárt diszfunkciók, egyensúlytalanságok korrekciója lesz az elsődleges edzéscél, hiszen csak egy teljességében funkcionáló, kiegyensúlyozott test tud egészségesen mozogni és fejlődni a teljesítmény tekintetében.

Edzésprogram céljaidhoz és lehetőségeidhez igazítva – nem lehet több kifogásod

Az állapotfelmérésből kinyert információk alapján javaslatot kapsz egy edzésprogramra, amely alkalmazkodik az életviteledhez, időbeosztásodhoz, sportági edzéseidhez. Velem élőben személyesen vagy online, illetve személyre szabott edzésterv alapján önállóan egy online platform segítségével is tudsz edzeni. Az igazán kreatív sportolók ezekből összekombinált hibrid megoldásban is gondolkodhatnak. A kezedet minden esetben fogom, segítelek, visszajelzést adok , elmagyarázom mit miért csinálunk.

Ha kérdésed van keress nyugodtan, vagy iratkozz fel a várólistára az itt található form kitöltésével. A kérdőív kitöltése után pár napon belül keresni foglak a megadott elérhetőségeid egyikén.