Fuss-fuss!

Kiscsoportos funkcionális edzés agilityseknek.

“Hát igen, itt én vagyok gyenge láncszem”…

“Persze, fejben ez így megvan, csak nem tudom megcsinálni”…

“Áh, én ehhez nem vagyok elég gyors”…

“Ez a kutya egy sokkal jobb felvezetőt érdemelne”…

Számtalanszor hallok ilyen és hasonló kommenteket agility edzés közben. De mi lenne, ha nem okozna frusztrációt az, hogy nem tudsz a kutyád legerősebb támasza lenni a pályán?

Gondold el mi lenne, ha nem azzal az érzéssel állnál fel a következő starthoz, hogy talán felkészülhettem volna jobban is? Mi lenne ha annyira magabiztos lennél a felkészülésedben, hogy úgy érzed bármilyen pályát kapsz könnyedén megoldjátok.

Azt hiszem minden sportoló szeretne jobbá válni csak talán nem tudja mi ennek a módja. Talán te is szeretnél ügyesebben mozogni az agility pályán de nem tudod hogyan fogj hozzá. Ha szeretnél egy lépést tenni a jobb teljesítmény felé csatlakozz be a szerda esti edzésekbe.

Mire jó?

Az agility tele van dinamikus mozgással. Megindulsz, fékezel, futsz az egyik irányba, miközben még a másikba nézel és mutatsz. Igyekszel A-ból B-be eljutni miközben navigálod egyszerre magad és a kutyádat a pályán. Egy-egy kihagyással, rossz időzítéssel, rossz helyezkedéssel jó esetben “csak” a futamot kukázod ki, rosszabb esetben viszont ilyesminek a kutya vagy akár a saját sérülésed is a következménye lehet.

A Fuss-fuss edzés javítja a koordinációt, reakció időt, fejleszti a robbanékonyságot. Idővel jobban fogsz mozogni az agility pályán, fejlődik a testtudatod, jobban tájékozódsz majd futás közben is, a futam közben felmerülő döntéseket hatékonyabban , gyorsabban tudod meghozni. Javulni fog az időzítésed is, már nem lesz kérdés hogy befér e még egy olasz, oda…. A Fuss-fuss egy olyan agility edzés amiben a fókusz kifejezetten rajtad, a te agilitys mozgásod fejlesztésén van, hogy később a pályán a kutyáddal hatékonyabban működjetek és gyorsabban fejlődjetek.

Kinek való?

Ha teljesen kezdő vagy a fittségi tréningekben, számodra szuper alkalom lehet belekóstolni ebbe, illetve az edzés nagyszerű kiegészítés azoknak is akik már végeznek valamilyen erősítő jellegű edzésmunkát, hiszen a Fuss-fuss-nak pont az a célja hogy megtanítsa azt hogy az erőt hogyan tudod sebességben is alkalmazni.

Néhány résztvevői visszajelzés:

“Sokat fejlődött az egyensúly érzékem és a futótechnikám, ezekben nagyon gyenge voltam”

“Imádom , még többet akarok belőle. Már ez a kevés alkalom után is éreztem hogy egy sima kiránduláson is a combom emeléséhez másabb izomcsoportokat használok, vagy könnyebben haladok.”

“Már gyorsabbnak érzem magamat, és talán kevésbé mozgok úgy a pályán, mint egy hikomat.. :)”

“Lehet, hogy hihetetlen, mert az edzéseken sokszor néztem úgy ki mint aki mindjárt bele döglik, de nekem nagyon sokat adott ez az edzés. Ahol nagyon hamar éreztem a jótékony hatását: már egy ideje futogatok, de iszonyatosan szenvedtem minden egyes alkalommal, pedig nem volt túl nagy elvárás, csak 5km-t kellett volna kibírnom, de általában ezt 2-3 megállóval sikerült csak, vagy bele-bele sétálgatva, úgy hogy közben a pulzusom az eget verte… már az első funkcionális etap után (10 hét) jött el a nagy változás…némi kihagyás után az első futásomon végig nyomtam az 5km-t a Normafán (tehát emelkedővel), megállás nélkül, tök jó tempóval.., pedig úgy indultam neki hogy ez most tuti gázabb lesz mint szokott lenni, mert kimaradt jó pár hét… de nem! Na én akkor éreztem hogy ez a heti 1x-i funkcionális edzés mennyire jó! Ja és a pulzusom sem érte el már a 170-180at (azóta sem), amit simán tudtam produkálni egy kis hegymenetes futás alkalmával 😀 Szóval Köszi ;)”

Időpont: minden szerdán este 19:15-20:30ig a DogFlow Arénában

Létszám:

maximum 8 fő.

Mit kell hozni magaddal:

Kényelmes edzőruha, cipő (lehet az, amiben agilityzni szoktál). Polifoam, SMR henger lehetőség szerint. Zuhanyzási lehetőség van a csarnokban igény szerint. Folyadékot semmiképp se felejts el hozni magadnak.

Nehéz lesz az edzés?

Nos, attól függ. 🙂 Az edzés intenzitása és azon belül a gyakorlatok is sezmélyre szabhatók, tehát mindenki megtalálja a terhelhetőségének leginkább megfelelő fokozatot. A jó edzésnek nem feltétlen ismérve, hogy másnap nem bírsz lábra állni az izomláztól, tehát ne katonai kiképzésre asszociálj azonnal. Pont jó lesz, meglátod. 🙂

Hozhatom a kutyámat is?

A négylábúak ezúttal pihennek. Az edzés pont azt célozza, hogy az ő terhelésük nélkül fejődjetek azokban a képességekben amire az agility pályán van szükségetek.

Ha szakmailag megalapozott, tudatosan felépített edzésekkel szeretnéd fejleszteni magad, szeretettel várlak! Felmerülő kérdéseiddel kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal. 🙂

Hogyan jelentkezhetek?

Kérlek írj nekem e-mailen vagy Facebook chaten egy üzenetet és leegyeztetjük a további részeteket. Gyere állj be, a vidám hangulat és a jó csapat garantált 🙂