X-Bionic Open – Megnyertük!


🏆💛
Hétvégén Szlovákiában voltunk, az X-Bionic Agility Open-en versenyeztünk. A helyszín a szlovákok olimpiai központjának lovas komplexuma volt, extra szuper körülményekkel úgyhogy önmagában az hogy ilyen helyen agilityzhettünk már óriási élményt nyújtott. Tökéletes talaj, temperált csarnok, igényes kiszolgáló helységek, Bing.Agility akadálysor , fantasztikus díjazás, gyönyörű trófea, szóval minden volt amit csak kívánni lehet.

Tigi nagyon jókedvű volt, eléggé tetszett neki is a hely , ment mint a gyorsvonat. A Finálé előtt is éreztem hogy össze kell szedjem a fejét különben baj lesz. Úgyhogy még a szokásosnál is szigorúbb fejet vágva kértem tőle a “szépen”-t a start előtt. 🙂 Már nem nagyon figyelek fel rá ha ugat a pályán, mert csak egyet-egyet szokott itt-ott a feszültség levezetése végett. Na hát a döntő első három akadályán annyira ordított hogy nem lehetett nem észrevenni. Azt hittem hogy az agya is füstölni fog a végén. Nagyon utálta ezt a sok szűk fordulást a pálya elején. Tudtam hogy borzalmasan gyorsan és pontosan kell előre mennem és mutatnom neki az utat, ha ezt a futamot egyáltalán értékelhetőre akarjuk lehozni. Futottam is ahogy bírtam, egyedül a hintát vettem kicsit biztonságira , ott nem futottam előre, mert féltem hogy a nagy buzgóságban nem áll meg rajta normálisan és begyűjtünk ezzel egy hibát. Azzal együtt hogy Tigi őrült tempót diktált, örültem hogy odafigyelt magára. A pallós kombináció nagy sprintje utáni fordítgatós rész pl meglepően jól sikerült. Éreztem, hogy jót futottunk de nem követtem az utánunk futók eredményeit, kimentem a csarnokból hogy levezessem Tigikét. Amikor visszaértem tudtam meg, hogy megnyertük, hihetetlen volt.
Futamot nyerni mindíg jó érzés, ugyanakkor ami emlék megmarad ilyenkor, az az energia, a teljesítmény amit a pályán nyújtunk együtt. Ez most egy nagyon jó emlék marad, mert ki tudtuk hozni magunkból a legjobbat egy nemzetközi verseny döntőjében ami a jövőre nézve fontos tapasztalat.
Mindenek felett attól vagyok a legboldogabb hogy Tigi milyen fantasztikus fizikai formában van, iszonyat jó őt így ereje teljében látni.

🇭🇺🇭🇺Jó volt ez a verseny, imádtam hogy a magyar versenyzők teljes odaadással szurkoltak egymásért a három nap alatt. Nagyon jó érzés volt skacok! Gratulálok itt is mindenkinek! Csenge, Evelin, köszi a szuper két-és négylábú társaságot! Bajnokok gálavacsorája forever💖💖!

Köszönet a szervezőknek, Pavolnak és Martinának , a szponzoroknak Pet Farm Family és a Gordana Glassnak a csodás díjakért, a három bírónőnek a pályákért. Jövőre október 8-10 a verseny dátuma. Írjátok be a naptárba, én már most várom 😀 .


//
🇬🇧So, the first edition of X-Bionic Agility Open is over. It was organised in the horse riding complex of the slovakian olympic center. The venue offered extraordinary conditions for the comeptition, so just to run agility there was a pure pleasure itself. We had extra super sand floor, high quality service facilities, great obstacles by Bing, heated hall, wonderful trophies and prizes. It all made up for a really great event. Thank you Martina and Pavol to organise it! I loved it.

Tigi had a lot of fun, she enjoyed herself a lot – sometimes almost a bit too much – I had to pull her together mentally before the final in order to make her to do extra effort in concentration. Recently I hardly notice when she barks while running, but on the first 3 jumps of the finale she barked crazy furiously. I thought ok, Julia it is better to give extra now otherwise you will not make this run. So I just gave it all, tried to be as precise and fast with my handling as I could be. At the first straight tunnel I calmed down, and from that we went with the flow. It was cool, Tigi ran her heart out still, she made so nice turns, with what she really surprised me. She was awesome, actually she always is, but I am amazed how well she knows the time when she has to put that extra energy into the work. In this „almost perfect” run we did the best we are able to, and I am the most happy for this.

Thanks for the judge ladies Sabrina Hauser, Lenka Pankova and Zsofi Biro for the challenges, it was great!

Thanks for the sponsors for the great prizes, most of all Gordana Glass, for the outstanding beautiful trophy and Pet Farm Family for the cool and tasty biofood for my dogs.

I have already put the dates into my diary for the next year (8-10 October), I really can’t wait to be back!