Moravia Open 2018.

Újra itthon a Moravia Open után.

A “MO” már-már tradicionálisan nehéznek mondható verseny. Szombaton 3 open futamból lehet az esti Fináléba kvalifikálódni, vasárnap pedig szintén 3 open futam van,  itt az összetett eredményt díjazzák. Azért szeretjük, mert több mint 200 maxi páros indul, köztük általában a legjobbak is (idén ott volt a legutóbbi évek 4 világbajnoka), és a pályák kifejezetten nehezek egytől egyig, tehát kiváló terep arra, hogy felmérjem hol tartunk épp.

Az első agility futamban pallónál nagyon nem voltunk összhangban Tigivel, emiatt lett egy palló zóna hibánk amivel ráadásul nagyon sok időnk is elment. Így is 5.30-as m/sec átlaggal futottunk ami a végén 1.1 mp hátrány jelentett a legjobb idővel szemben – amit egyébként Tráj Tomiék adtak :-). Ez így is a 7. legjobb idő volt a mienk. Szombaton a második futam egy jumping volt amit hibátlanul futottunk, a 4. helyezett mögött 0.02-vel 5. helyről kerültünk az esti fináléba.

A döntő nekünk a második akadályig tartott. Már a melegítésnél éreztem hogy Tigi eléggé felpörgött. Élete első  nagy fináléjának hangulata és az estére legalább 10 fokot csökkenő hőmérséklet megtette a hatását. Kicsit túlságosan is vidám volt a kislány, úgyhogy az első akadály után a másodikat gondolkodás nélkül a rossz oldalról ugrotta. Hiába éreztem,  hogy nagyon fel volt pörögve, sajnos nem tudtam felvenni a ritmusát. Kilőtt mint a rakéta én meg kb csak a füstjét láttam amit maga után húzott.  Nagyon jó volt hallani a lelátóról a bíztatást, köszönöm mindenkinek, aki szurkolt ott és itthon.  Remélem legközelebb több izgulni valót nyújtunk nektek is. ❤

Vasárnap két értékelhető agilityt futottunk, a jumpingban kizárást. A reggeli agilityt harmadik legjobb idővel futottuk, 5.55 m/s sebességgel, de két verőhibával. A nap végére már mindkettőkön érződött a fáradtság, mi sem mutatja ezt jobban mint hogy  Tigi az utolsó futamban négy lábbal ugrotta át a palló zónát, nem is tudom mikor csinált ilyet utoljára.

A foglalkozás elérte a célját  – szoktuk mondani. Ennél jobban nem tudom jellemezni a hétvégét. Nyilván örültem volna egy-kettővel több hibátlannak, de abszolut nem ez a fontos most. A hétvégén nagyon sok fontos tapasztalattal gazdagodtunk Tigivel mindketten, ami az EO előtt szerintem sokkal fontosabb volt mint hibátlanokat futni. Nem is törekedtem mindíg a biztonságos utakat vezetni, többször választottam a gyorsabb de rizikósabb megodásokat – több kevesebb sikerrel.

Tigi nagyon szépen dolgozik, először éreztem azt, hogy tényleg együttműködik és nekem akar teljesíteni nem csak futni élvezetből. Ez nagyon jó érzés, mert egyre jobban meg tudok benne bízni. Lassan-lassan csak összeérünk. 🙂

Nagyon jó verseny volt, a világ élvonalát látni élőben mindíg inspiráló, pláne mert Tereza ( a jelenlegi világbajnok) szórta a jobbnál jobb futamokat. Egészen elképesztő teljesítményt nyújtott ezen a hétvégén.

Eredménylisták itt: http://agidog.eu/

Videók – az egyetlen hibátlan futamunk kivételével 🙂 Köszönet  a videózásért mindkét elkövetőnek ❤