A-Team kupa / Tigi első kis versenye

Tegnap Győrben versenyeztünk. Már régen szerettem volna eljutni Árpiékhoz csak valami mindíg közbejött. Nem csalódtam, nagyon kellemes környezetben , jó talajon és akadályokon versenyezhettünk., és a pályák is szuperek voltak.

Tigi most indult először versenyen életében. Még csak kezdőben mert mielőtt igazán belecsapunk a versenyzésbe szerettem volna látni, hogyan hat rá a versenyszituáció. Az utóbbi időben sokat erősödött, fejlődött a kondija és ezzel együtt az önbizalma és lelkesedése is nőtt, amit a megfelelő mederbe terelni nem volt egyszerű az elmúlt edzéseken. Úgyhogy kíváncsian vártam mit tartogat számunkra ez a győri nap. Szuper futamokat tartogatott, nagyon örültem mert minden várakozásomat felülmúlva figyelt és koncetrált végig. Iszonyat élvezet futni vele , és megélni ezt a szintű közös munkát. Nagyon nagyon elégedett voltam vele. ❤

Jet… az én kis tündér manóm. Most pláne manó mert megnyírattam, úgyhogy tényleg kis plüssmanócska lett belőle. Imádtam vele az első futamot, nagyon jó érzésekkel és mentális állapotban álltunk starthoz. A palló előtti fordítás nem lett jó, első pillanatban azt hittem nem is fordul el befelé.  Viszont a kúszók utáni olaszokat (ez nekem ilyen nagy parám) most tudtam gyakorolni és örültem hogy időben odaértem nagyjából mindenhova.

Nagyon jó két kutyával futni! Nagyon különbözően kell őket felvezetni, mert Tigi sokkal több kontrollt igényel, míg Jetit inkább olyan felfogással vezetem hogy végig “segítsem” őt a pályán, sokkal finomabb handling kell neki ami viszont nem megy  a pontosság rovására.  Szóval tök érdekes ez mert bevallom régen azt képzeltem hogy két maxi kutya, ugyanaz a pálya, ugyanaz a felvezetés és ennyi. Nem nagyon tudtam elképzelni hogy mi a különbség. Hát most már (nyilván nem tegnap óta) tudom :).

Tigivel most még a palló RC-n dolgozunk sokat. Kicsit imád futni Tigrincske és ha a palló a pályában van hajlamos elveszteni a fókuszt ami  running jó kivitelezésébe kerül.  Úgyhogy ezt még gyúrjuk kicsit, aztán lassan  A1-ben is láthattok majd minket.

Szuper-szuper nap volt, imádtam minden pillanatát.